Skip to main content

Om Aalborg Journalistforening

Aalborg Journalistforening har siden 1932 som nordjysk standsforening samlet journalister på tværs af arbejdspladserne til uformelle, faglige arrangementer og tæller i dag omkring 95 medlemmer. Er du medlem af Dansk Journalistforbund og enten bor eller arbejder i Dansk Journalistforbunds Kreds 6, kan du blive medlem. Der er desuden mulighed for at opretholde sit medlemskab, selv om man hverken bor eller arbejder i Kreds 6 længere. Det beror på en individuel vurdering af historisk tilknytning til foreningen.

Det strengt journalistfaglige, sådan som kredsen varetager det, er ikke i centrum, men foreningen tilbyder et mere uformelt rum til at diskutere faglige, sociale spørgsmål. Lederne er ikke med hos os.

For et kontingent på 70 kr. om måneden (det halve for pensionister og praktikanter samt for nye medlemmer det første år af medlemskabet) får du adgang til:

* Arken, vort klitbeliggende sommerhus med fri udsigt over Vesterhavet. En perle, som det hedder i ejendomsmæglersprog.

* En stribe arrangementer i løbet af året, hvor vi blandt de faste kan nævne:

* Fødselsdagsfest i februar/marts: Medlemmer med frue, mand eller samlever bliver inviteret på spisning på et af Aalborgs bedre spisesteder, hvor ”den kolde fidus” overrækkes. Det er årets journalistiske skæmtepris, der gives til en offentlig person, som i løbet af det forgangne år har brilleret med et godt indfald, der fik et dårligt udfald. Prisen består af et Piet Hein-æg med flaskevedhæng.

*Ved fødselsdagsfesten trækkes der lod blandt foreningens medlemmer om fem ferielegater á 1500 kroner, et ugeophold samt tre weekendophold i Arken.

* Generalforsamling i Papegøjehaven, Aalborg, i oktober/november. Efter generalforsamlingen er der stor buffet og kegle (en trævariant af bowling) i kælderen med præmieoverrækkelse.

* Indimellem disse faste holdepunkter er der i løbet af året filmaften, øl- og/eller vinsmagning.