Den Kolde Fidus

Hvert år i forbindelse med foreningens fødselsdagsfest overrækkes skæmteprisen Den Kolde Fidus, der gives til en offentlig person, som i det forgangne år har brilleret med et godt indfald, der fik et dårligt udfald. Nedenfor ses billeder fra de seneste overrækkelser.

  • 2008

   Foto: Claus Søndberg

   Årets kolde fidus gik til den tidligere AaB-målmand Jimmy Nielsen, som efter 12 sæsoner i AaB gik efter guldet i Leicester City – uden at få en eneste officiel kamp der. Han måtte i stedet se sine tidligere holdkammerater i AaB vinde DM-guld, mens han selv kom til Vejles hold i næstbedste række. Jimmy Nielsen fik prisen in absentia.

  • 2009

   Foto: Claus Søndberg

   Årets kolde fidus gik til Tusindfryd, som efter sammenstød med bl.a. AaB Ultras og værtshusgæster fik det “gode indfald” at bevæbne sig med slagvåben og peberspray – som blev fundet af politiet under en razzia. Det resulterede i bøder og en strammet alkoholbevilling.

  • 2010

   Foto: Henrik Bo

   Årets kolde fidus gik til løbsleder Gitte Melph, Aalborg Motion, som stod for Fjordmaraton. P.gr.a. få vejvisere og dårlig skiltning blev hundredevis af løbere sendt ud på en længere omvej, løb forkert eller/og måtte opgive at gennemføre.

 • 2011

  Foto: Torben Hansen

  Årets kolde fidus gik til Aalborg Universitets Humanistiske Fakultet, hvor dekan Lone Dirkinck-Holmfeld modtog prisen for at have udtænkt en idé om at undervise et rekordstort antal nye studerende i et stort markedstelt. Det fungerede mildt sagt ikke efter hensigten.

 • 2012

  Foto: Claus Søndberg

  Årets kolde fidus gik til Aalborg Politi ved politiinspektør Stig Lundbo for i to omgange at have ladet i alt tre netop dømte mænd flygte fra retsbygningen trods bevogtning.

 • 2013

  Foto: Henrik Bo

  Årets kolde fidus gik til Banedanmark for det mildest talt langsommelige arbejde med at reparere broklappen på togbroen over Limfjorden efter påsejlingen i 2012. Kommunikationschef Karina Nelsing modtog prisen på Banedanmarks vegne.

 • 2014

  Foto: Henrik Bo

  Den kolde fidus gik til tidligere formand for Aalborg Kommunes udvalg for teknik og miljø, Mariann Nørgaard (V). Hun og resten af byrådet havde store visioner for udnyttelse af Budolfi Plads, men da planerne skulle føres ud i livet, måtte de i stedet droppes. Ingen bygherre ville købe grunden til den pris, kommunen forlangte.

 • 2015

  Foto: Bent Bach

  Årets kolde fidus gik til Nordjyllands Trafikselskab ved direktør Jens Otto Størup. NT fik prisen for det gode indfald at sætte busser særskilt ind for at servicere gæsterne til den store golfturnering Made in Denmark i Himmerland. Det blev til 87 afgange, men kun 231 passagerer – og et underskud på 150.000 kroner.

 • 2016

  Foto: Kurt Bering

  Årets kolde fidus gik til rådmanden for by og landskab i Aalborg Kommune, Hans Henrik Henriksen (S). Han modtog prisen for de mange kommunale fodfejl, som har forsinket og fordyret anlæggelsen af den nye Egnsplanvej. Vejen er mindst et år forsinket og omkring 30 millioner kroner dyrere end først beregnet.

 • 2017

  Foto: Matthew David Burnett

  Årets kolde fidus gik til Aalborg Kommunes rådmand for energi og miljø, Lasse P. N. Olsen. Han modtog prisen for kommunens køb af Nordjyllandsværket, en beslutning, som allerede efter få måneders ejerskab resulterede i en kraftig stigning i varmeprisen for forbrugerne.

 • 2018

  Foto: Bente Poder

  Årets kolde fidus gik til Hans Henriksen, direktør for Aalborg Teater, for det gode indfald at sætte Shakespeares “Romeo og Julie” på teatrets repertoire i en ganske anderledes version, end man normalt kender den, ovenikøbet med sig selv som instruktør. Men opsætningen fik en hård medfart af både anmeldere og publikum.

 • 2019

  Foto: Tove Koch

  Årets kolde fidus gik til Jesper Ludvigsen, Nordjyllands Beredskab. Han hastede i den tørre sommer 2018 ud for at bistå med at slukke en af de utallige markbrande, som hærgede, parkerede indsatslederbilen tæt på i det tørre græs – hvorpå køretøjet udbrændte totalt. Godt indfald – dårligt udfald.

 • 2020

  Foto: Tove Koch

  Den Kolde Fidus gik til tidligere administrerende direktør og ansvarshavende redaktør på NORDJYSKE, Per Lyngby. Han opgav for et par år siden direktørposten for at koncentrere sig om det redaktionelle. Et godt indfald, der fik et dårligt udfald, da han sidste år blev afskediget.

 • 2021

  Foto: Bo Lehm

  Den Kolde Fidus gik til Lasse Markmøller, indehaver af en rød Ferrari, som han forsynede med nummerpladen “ukendt”. Det udartede til et mareridt med politi og adskillige p-bøder, fordi parkeringsselskaber registrerer ulovligt parkerede biler uden nummerplade som “ukendt”. Fidusmodtageren har nu fået en helt almindelig nummerplade …

Copyright Aalborg Journalistforening

Designet af Dazh